השכול אצל מבוגרים
למרות שרגע המוות הוא בדרך כלל זמן של מצוקה גדולה, הוא בדרך כלל מודחק במהירות, ובחברה המערבית הוא מלווה בתקופה של חוסר תחושה שנמשכת שעות או ימים. תקופה זו מכונה לעתים השלב הראשון של האבל. בשלב השני חשים רגשות עזים של כמיהה לאדם שנפטר, תחושה שמלווה חרדה חזקה. "ייסורי צער" אלו הם אפיזודות חולפות של מצוקה בזמן שהאדם השכול ממשיך לעסוק בתפקוד רגיל של אכילה, שינה, ואחריות על נושאים שונים בדרך של אדישות וחרדה.
Bereavement in Adult Life
Although the moment of death is usually a time of great distress, this is usually quickly repressed and, in Western society, the impact is soon followed by a period of numbness which lasts for hours or days. This is sometimes referred to as the first phase of grieving. It is soon followed by the second phase, intense feelings of pining for the lost person accompanied by intense anxiety. These "pangs of grief" are transient episodes of separation distress between which the bereaved person continues to engage in the normal functions of eating, sleeping, and carrying out essential responsibilities in an apathetic and anxious way.
המקרה האחרון שפורסם על "פגסות" הוא רק פרומו ל"סרט" שרץ באינטרנט. בעולם הסייבר יש בעיה לעקוב אחר החשבונות הוירטואליים שאין להם עקבות פיסיים. כדי להגן על נכסים אלה לעת צרה, צריך להתכונן מראש לתיעוד זמין (תחת הגנות) שלהם.
ספר על כאבו של אב שכול.
הסתכלות על האבל כתהליך חוויתי.
איך לסייע למתאבלים לצאת מתקופת האבל.
מאמר הדן בדרכים שונות להתמודד עם אובדן.
סיוע במערכת החינוך לילדים שחוו אובדן.
סיוע לילדים המתנסים בחווית המוות במשפחה.
מדריך להורים ומורים להתמודדות עם המצב.
התמודדות של ילדים עם שכול.
התמודדות של הילדים עם המוות במשפחה.
התמודדות עם האובדן הקשה ביותר.
מסמך חכם ורגיש המתאר את הטיפול הנכון במשפחה בחוותה אובדן.
ספר המתאר התמודדות של הורים, אחים ואחיות עם מותו של ילד.